You are here:--Uzaqdan gələn siqnal
Uzaqdan gələn siqnal 2026-03-21T08:11:45+00:00

Forums Forums Help & Support Uzaqdan gələn siqnal

• Author
    Post count: 0

Mən uzun illərdir gəmiçilikdə çalışıram. Xəzər dənizində yük daşıyan gəmilərdə mexanik işləyirəm. İşim çətindir, amma sevirəm. Bir ay gəmidə olursan, sonra bir həftə evə enirsən. Həyat ritmim belə qurulub. Çoxları deyər ki, dözülməzdi, amma mən öyrəşmişəm. Yeganə problem odur ki, dənizdə olanda əyləncə imkanlarım məhduddur. Gəmidə internet var, amma sürəti həmişə sabit olmur. Bəzi günlər yüklənməyən səhifələrə söyərək vaxt keçirirsən.

Keçən payızda belə bir səfərimiz oldu. Aktauya yük aparırdıq. Hava pisləşmişdi, gəmi bir neçə gün limanda qalmalı oldu. Komanda üzvlərimizin çoxu sahilə çıxdı, amma mən növbəçi qaldım. Gəmidə tək deyildim, əlbəttə, amma axşamlar çox sakit olur. Gəminin otağında oturub nə edəcəyimi bilmirdim. Kitab oxudum, film açdım – biri bitdi, digəri maraqlı gəlmədi. Sonra telefonuma bir bildiriş gəldi. Köhnə bir dostum yazmışdı: “Nə var, hara itdin?”

Söhbətə başladıq. O, mənə son vaxtlar nə ilə məşğul olduğunu danışdı. Söhbət əsnasında dedi ki, “boş vaxtlarımda bir platformaya baxıram, sınamaq istəyirsən?” Mən əvvəlcə lağa qoydum. “Dənizdə nə oyunu?” deyə soruşdum. O izah etdi ki, hər şey mobil cihazdan işləyir, yalnız internet lazımdır. Mənim üçün maraqlı oldu. Dedim, “bəs gəmidə internet zəifdir, işləyər?” O güldü, “zəif internete dözən var, sına görərsən.”

Həmin gün axşam qeydiyyatdan keçdim. Proses sadə idi, amma internet həqiqətən də ləng işləyirdi. Bəzi səhifələr açılmırdı, əsəbləşirdim. Amma təslim olmadım. Bir neçə dəfə cəhd etdikdən sonra gördüm ki, saytın mobil versiyası daha yüngüldür. O vaxt fikirləşdim: deməli, bu işi dənizdən də etmək olar. Beləliklə, mostbet online mənim üçün gəmidəki ən yaxşı yoldaşa çevrildi.

İlk günlər öyrənmə ilə keçdi. Mən bu işlərdə təcrübəsiz idim. Dostum mənə bəzi məsləhətlər verdi, amma əsas işi özüm görməli idim. Oyunların qaydalarını oxudum, sadə variantlardan başladım. Əvvəlcə itirdim. Çox itirmədim, çünki məbləğləri kiçik tuturdum. Amma uduzmaq yenə də xoş deyil. Bir gün gəminin kapitanı mənim oynadığımı gördü. Dedi, “sən də bunlarla məşğul olursan?” Mən başımı qaldırıb baxdım. O, gülümsəyərək dedi ki, “mən də vaxtaşırı baxıram, amma diqqətli ol.”

Həmin söhbət mənə təsir etdi. Kapitanla bir az söhbət etdik. O, öz təcrübəsini bölüşdü. Dedi ki, bu işdə ən vacib şey özünü idarə etməkdir. “Nə vaxt dayanacağını bilməlisən,” dedi. O gündən sonra mən daha sistematik yanaşmağa başladım. Bir dəftər götürdüm, hər oyunu, hər nəticəni yazdım. Hansı vaxt daha uğurlu olduğumu, hansı oyunlarda şansımın gətirdiyini analiz etdim.

Üçüncü həftə idi. Gəmi artıq Bakıya yaxınlaşırdı. Həmin gecə növbəçi idim, gəminin mühərrik otağında işlərimi bitirmişdim. Kabinəmə qayıtdım, yata bilmədim. Telefonu açdım, həmişəki kimi mostbet online daxil oldum. Uzun müddət baxdım, bir oyun seçdim. İçimdə bir hiss var idi ki, bu dəfə fərqli olacaq. Oynamağa başladım. İlk bir neçə dəqiqə itkilər oldu, amma dayanmadım. Çünki analizim mənə deyirdi ki, statistika mənim tərəfimdədir.

Sonra bir an oldu ki, ekranda rəqəmlər fırlanmağa başladı. Ürəyim elə döyünürdü ki, sanki mühərrik otağında işləyirdim. Nəfəsimi tutdum. Ekranda dayanan rəqəmə baxdım. O an ayağa qalxdım. Kabinədə tək idim, amma sevincimdən “hə” deyə qışqırdım. Qazandığım məbləğ o qədər böyük deyildi, amma bu, mənim üçün prinsip məsələsi idi. Həftələrlə davam edən analiz, öyrənmə, səbr – hamısı öz bəhrəsini vermişdi.

Ertəsi gün gəmi Bakıya yan aldı. Evə gələndə arvadım gördü ki, əhvalım çox yaxşıdır. Soruşdu, “nə olub, yükü tez boşaltdınız?” Mən gülümsədim, dedim ki, “yox, sadəcə bir şey öyrəndim.” O təəccüblə baxdı. Mən də ona qısa danışdım. Güldü, dedi “sən dənizdə oyun oynayırsan?” Mən dedim, “bəli, və bundan zövq alıram.”

İndi hər dəfə gəmiyə çıxanda artıq boş vaxtımın necə keçəcəyini bilirəm. Yanımda kitab da olur, film də, amma həmişə bir seçim də var. O gündən sonra gəmidəki bir neçə yoldaşım da eyni şeyi sınadı. Bəziləri davam etdi, bəziləri maraqlanmadı. Amma hərə öz zövqünü tapır. Mən özümü tapdım.

Kapitan haqlı imiş: bu işdə ən vacib şey özünü idarə etməkdir. Mən öz limitlərimi bilirəm. Gəmidə oynayanda da, evdə oynayanda da. Dəniz mənə səbri öyrədib, bu iş də mənə analitik düşüncəni. İndi hər dəfə gəminin göyərtəsinə çıxıb dənizə baxanda düşünürəm: həyat da oyuna bənzəyir. Bəzən külək əleyhinə əsir, bəzən arxadan vurur. Önəmli olan dayanmamaqdır.

Bir neçə həftə əvvəl yenə səfərdə idim. Hava gözəl idi, gəmi sakit irəliləyirdi. Axşamüstü kabinədə oturub ekrana baxırdım. Birdən xatırladım ki, bu işə başlayağım günləri. Nə qədər şübhə etmişdim, nə qədər “bacarmaram” demişdim. İndi isə bu, mənim üçün adi bir həvəsə çevrilib. Və ən yaxşı tərəfi odur ki, harda olmağımdan asılı olmayaraq – istər dənizdə, istər evdə – hər şey bir klik uzaqlıqdadır. Sadəcə telefonu açırsan, və budur: mostbet online səni gözləyir.

Bu gün də evdə oturmuşam, pəncərədən dəniz görünür. Xatirələr axışır. O ilk gəmidəki gecəni, o sevinc anını xatırlayıram. Və düşünürəm ki, bəzən həyatda ən gözlənilməz yerlərdə ən gözəl kəşflər edirsən. Mənim üçün o kəşf dənizdə, gecə yarısı, kiçik bir kabinədə baş verdi. Və indi, hər dəfə gəmiyə addım atanda, bilirəm ki, məni orada təkcə iş deyil, həm də xoş bir vərdiş gözləyir.

Reply To: Uzaqdan gələn siqnal
Your information: